Український військовий поділився корисними порадами для новобранців, розповідаючи, що брати із собою у навчальний центр, а що залишити вдома.

Його рекомендації ґрунтуються на особистому досвіді та можуть бути корисні тим, хто готується до служби. За його словами, багато речей тягнути не потрібно.

Що взяти в "учебку" / фото: Х
Що взяти в "учебку" / фото: Х

"В армії немає "вкрали", в армії є "прої*ав". У мене в наметі чувак "прої*ав" штани від термухи. Ні, не нові, ні, не чисті. Візьми за правило підписувати маркером усі свої речі."

Що брати:

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще
  • Одяг: пара трусів (2-3 пари), кілька пар шкарпеток (3-4 пари), футболка з коротким рукавом та з довгим рукавом, гумові капці, маленький ремонтний набір (нитки та голка).
  • Гігієна: зубна щітка, футляр і паста, мильниця та шматок мила, гель для душу (3 в 1), туалетний папір, вологі серветки, кусачки для кігтів, спрей-антисептик для ніг, верстати та піна/гель для гоління (якщо необхідно) , туристичний рушник, спрей від комах та кліщів, дезодорант-антиперспірант.
  • Побут: складаний ніж, мультитул, пластикові карабіни, налобний ліхтарик і батарейки до нього, піддупник (сидушка), сміттєві пакети, скотч, стяжки, водонепроникний електронний годинник, газовий балон для розпалювання буржуйки, ручка, блокнот, маркер, запальничка, -ложка, беруші, робочі рукавички
  • Їжа: чай, кава, цукор, енергетичні батончики.
  • Аптечка: порошки від застуди, цитрамон, німесил, парацетамол, спрей для носа, засоби для горла, дипреліф або диклак, засоби від діареї, печії, сорбенти, засіб від нудоти, мазь за типом "зірочка", пластирі, антисептик та ліки від хронічних захворювань.
  • Документи: паспорт, ІПН, банківські картки, посвідчення водія в ZIP-пакеті.

Що взяти в "учебку" / фото: Х
Що взяти в "учебку" / фото: Х

Що не брати:

  • Плитоноска, РПС, дощовик, баул, рюкзак, спальник, карімат, компас – все це видається у навчальному центрі.
  • Зайві гаджети, такі як ноутбук, другий телефон, планшет, тому що на них не буде ні часу, ні можливості використання.
  • Духи, креми та інші косметичні засоби.

"Бери за мінімумом: телефон і 1-2 дроти до нього (айфон можна) – павербанк – навушники."

Що взяти в "учебку" / фото: Х
Що взяти в "учебку" / фото: Х

Поспішаємо повідомити, незрячих – у снайпери: журналіст і колишній в'язень полону розповів про правду ВВК

Крім того, ми розповідали, "Мамо, ми їм потрібні": британець поліз у петлю після повернення з війни в Україні

Також варто нагадати про те, що військовий поскаржився на те, що воювати беруть тепер лише "хворі"