З 1 вересня у школах України набувають чинності нові правила. Міністерство освіти і науки України оголосило, що відтепер кількість учнів у перших класах не може перевищувати 24 особи.

МОН пояснює, що зменшення кількості учнів у класі спрямоване на полегшення взаємодії між вчителями та учнями. Менші класи дозволять педагогам приділяти більше уваги кожній дитині, що сприятиме покращенню якості освіти. За словами представників МОН, "зменшення кількості дітей у класі дозволить зробити освітній процес ефективнішим, а вчителі зможуть побудувати кращий зв'язок з кожним учнем".

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

Ці нововведення стосуються всіх перших класів, які навчатимуться в очному або змішаному форматі у 2024/2025 навчальному році. Змішаний формат передбачає чергування очного й дистанційного навчання з певною періодичністю.

Для інших класів, максимальна наповнюваність залишатиметься на рівні 30 учнів. Якщо ж навчання проводиться дистанційно, то кількість учнів може перевищувати встановлені обмеження: більше 24 учнів для перших класів і більше 30 учнів для інших класів. Ця норма діє під час воєнного стану.

Популярні новини зараз
Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Важливо зазначити, що класи, де викладають українську мову, не діляться на групи, якщо у класі менше ніж 27 учнів. Однак, для шкіл, де навчання ведеться болгарською, кримськотатарською, польською, словацькою, румунською та угорською мовами, можливий поділ класів навіть при меншій кількості учнів.

Батьки першокласників можуть бути спокійнішими за якість освіти своїх дітей. Менша кількість учнів у класі означає більш індивідуальний підхід до кожної дитини. Це може призвести до кращих результатів навчання і загального розвитку дітей.

Нагадаємо, Нова допомога на дітей: кому заплатять і скільки

Раніше ми розповідали: Безкоштовне навчання, пільги та до 1180 гривень на місяць: дітям та студентам надається допомога

Також, Як зекономити майже 5 тисяч гривень на дитячому садку в Києві