У Нідерландах зростає негативне ставлення до міграції та біженців, незважаючи на політичні погляди громадян. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною компанією Ipsos I&O.

Міграція розглядається як одна з найбільших проблем країни більшістю нідерландців, незалежно від своїх партійних переваг. Близько 70% респондентів вважають, що Європейський Союз має докладати більше зусиль щодо обмеження міграційних потоків.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Якщо роком раніше 91% лівих та ліберальних виборців визнавали моральний обов'язок Нідерландів надавати притулок біженцям, то цього року таку позицію підтримують лише 83%.

Серед прихильників правопопулістської "Народної партії за свободу та демократію" підтримка прийому біженців впала з 44% до 38%.

Популярні новини зараз
Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Значна частина респондентів за обмеження в'їзду різних категорій мігрантів. Зокрема, 68% хочуть скоротити кількість біженців із безпечних країн, 46% – обмежити возз'єднання сімей, 34% – скоротити приплив низькокваліфікованої робочої сили. Близько третини опитаних підтримують скорочення квот іноземних студентів та висококваліфікованих працівників.

Біженці. Фото скрін з Youtube
Біженці. Фото скрін з Youtube

Лише 20% вважають, що міграція приносить більше економічних вигод, аніж витрат для Нідерландів. Майже половина респондентів підтримують ідею поновлення прикордонного контролю в ЄС та заборони в'їзду мігрантів до країни.

Нагадаємо, українці погрожують обвалити ринок праці в Польщі: вже на межі катастрофи

Як повідомляв "Знай.uа", Чехія хоче відправити українців додому: зробили вигідну пропозицію

Знай.ua писав, сотні українців на межі депортації з Норвегії: що сталося