Українка Мар'яна Балабан розповідає про шокуючу ситуацію, що трапилася з її матір'ю після отримання грошової компенсації за сина Олександра Данилюка, який загинув на війні.

На банківський рахунок до "Ощадбанку" надійшли належні виплати, проте майже одразу ці кошти були заарештовані виконавчою службою начебто через борги матері перед ПФУ.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Через кілька днів рахунок заарештовується виконавчою службою і знімаються перші кілька тисяч. Зв'язуюсь із Ощадбанком, вони відповідають, що мали право надати доступ до цього рахунку виконавчій службі. Хоча згідно із законом - не мали права", - заявляє жінка.

За її словами, у виконавчій службі батькам розповіли про 26 відкритих проваджень через нібито несплату внесків до Пенсійного фонду у минулому, коли мати працювала приватним підприємцем. За рішенням суду без відома жінки було стягнуто понад 100 тисяч гривень боргу.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете залишитись без грошей: "Ощадбанк" попередив власників платіжних карток Графіки відключення електроенергії на 25 червня Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів
Показати ще

"Поки батьки з'ясовували виконавча зняла 125 тис. грн! Самі не впоравшись, батьки попросили допомоги у знайомих юристів. Виявляється, немає зареєстрованих виробництв. Кому і за що тоді знімають кошти?", - додала вона.

Людина з грошима в руках
Людина з грошима в руках

Як виявилося, податкова самовільно поновила статус ФОП для батьків, який ті закрили багато років тому. Документи з печатками про ліквідацію на руках.

Нагадаємо, відключення, штрафи та судові позови: українців почали суворо карати за комунальні борги

Як повідомляв "Знай.ua", мовчати не можна, покарають: що робити, якщо помітили збої в роботі електролічильника

Знай.ua писав, як уникнути "пограбування" у розмірі 1700 гривень: водіям потрібно звернути увагу на фари