Для забезпечення безпеки збиральних робіт в аграрному секторі України працівників тимчасово звільнятимуть від мобілізації. Про це повідомив в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького на Black Sea Security Forum.

Висоцький пояснив, що для захисту аграріїв та їхньої ефективної роботи було прийнято кілька важливих рішень щодо мобілізації:

  1. Існуюче бронювання буде автоматично продовжено на три місяці без необхідності подання додаткових документів.
  2. Термін бронювання збільшений із шести до дванадцяти місяців.
  3. За такими спеціальностями, як трактористи, агрономи та ветеринарні лікарі, можна бронювати необхідну кількість працівників із погодженням від військових.

Трактор, фото з вільних джерел
Трактор, фото з вільних джерел

Міністр зазначив, що загальна норма бронювання становить до 50%, але за деякими професіями можна подавати клопотання щодо збільшення цієї кількості за наявності обґрунтування.

Також Висоцький вказав на зниження числа працівників у деяких напрямках агросектору до 20%, що збільшило навантаження на решту співробітників.

Популярні новини зараз
Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Він підкреслив, що інженерні професії, такі як трактористи, машиністи та інженери елеваторного обладнання, є найбільш популярними як в аграрному секторі, так і в Збройних Силах.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що езонні овочі та фрукти можуть виявитися не по кишені: на ціни вдарять перебої зі світлом.

Також наш портал повідомляв, отримайте від 2 000 до 7 000 грн, але треба мати козу: селянам нададуть необхідну допомогу

Читайте також: в єтеранам допоможуть стати бізнесменами та заробити купу грошей: що пропонують захисникам