У Японії після пом'якшення карантинних обмежень, пов'язаних з пандемією коронавірусу, почала стрімко поширюватися рідкісна та небезпечна хвороба, викликана бактерією, яка називається "м'ясоїдною".

Ця інфекція може спричинити летальні наслідки для людини всього за 48 годин. За даними Національного інституту інфекційних захворювань Японії, що відслідковує випадки цього захворювання з 1999 року, станом на 2 червня 2024 року було зареєстровано 977 випадків стрептококового токсичного шоку (СТШ). Про це повідомляє Bloomberg.

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube
Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

Це перевищує рекордний показник у 941 випадок за весь 2023 рік.

Інфекція, викликана бактерією Streptococcus pyogenes (стрептокок групи A, GAS) зазвичай починається з симптомів, таких як набряк і біль у горлі (фарингіт) у дітей.

Популярні новини зараз
Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам
Показати ще

Однак деякі штами цієї бактерії можуть призвести до швидкого розвитку більш серйозних симптомів, включаючи біль і набряк кінцівок, пропасницю, низький кров'яний тиск, які можуть супроводжуватися некрозом тканин, проблемами з диханням, відмовою органів і навіть смертю. Найбільш уразливою групою є люди віком від 50 років.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

"Більшість смертей відбувається протягом 48 годин", - зазначив професор інфекційних хвороб Токійського жіночого медичного університету Кен Кікучі.

За його словами, набряк може швидко поширюватися від стопи до коліна, що може призвести до смерті протягом 48 годин. Людей просять мити руки та обробляти будь-які відкриті рани.

Нагадаємо, українцям підказали, як підготуватися до ВЛК, щоби лікарі не пропустили ваші захворювання

Як повідомляв "Знай.uа", ось як ви приймаєте важливі рішення: вчені зробили унікальне відкриття у людському мозку

Знай.uа писав, які лікарі приймають без направлення - можна просто прийти на прийом