Українців на тимчасово окупованих Росією територіях змушують брати російські паспорти. Щоб залишити ці території, такий паспорт стає потребою.

Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила 24 каналу, що якщо це єдиний спосіб виїхати, то варто отримати паспорт і якнайшвидше залишити окуповані території.

Донбас в окупації
Донбас в окупації

Щоб виїхати, необхідно мати паспорт та рухатися через територію росії до коридору Колотилівка – Покровка або через треті країни. Цей коридор працює, але щоб до нього дістатися, потрібно пройти через росію.

Для порятунку життя і здоров'я, а також для того, щоб бути в безпеці, потрібно скористатися цією можливістю.

Популярні новини зараз
Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня
Показати ще

Вона зазначила, що українці, які отримали російський паспорт, повертаються в Україну через коридор Колотилівка – Покровка чи треті країни. На кордоні їх зустрічають українські прикордонники, які пропускають людей, проводячи необхідні процедури безпеки.

Верещук пояснила, що ворог використовує людей на окупованих територіях для вербування, але ніхто не вважає цих людей злочинцями лише тому, що вони перебували на ТОТ.

Донбас в окупації
Донбас в окупації

Українці, які вимушено отримали російські паспорти, не вважаються колабораціоністами, якщо вони не співпрацюють з ворогом.

Росія намагається змусити людей брати паспорти, щоб потім залучити їх до співпраці з окупаційною владою. Верещук закликає людей шукати можливості виїхати.

Багато хто розуміє, що росія створює для них пастку, і закликала людей використовувати будь-яку можливість залишити окуповані території, навіть якщо це складно через хворобу чи вік.

Нагадаємо, легкі гроші чи пастка росіян? Що ховається за хом'ячими токенами в Hamster Kombat

Раніше ми писали про те, що " Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ

Крім того, Знай.ua повідомляв, Тіна Кароль показала, як справляється не лише з мікрофоном, а й зброєю.