Студенти, що переїхали для навчання в інше місто, мають можливість отримати безкоштовну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій. Розглянемо, кого це стосується та які умови необхідно виконати.

Програма медичних гарантій поширюється на всіх студентів, які тимчасово змінили місце проживання у зв'язку з навчанням. Це стосується як українських студентів, так і іноземних, що навчаються в Україні.

Студенти, фото: скріншот з відео
Студенти, фото: скріншот з відео

Щоб отримати безкоштовну медичну допомогу, студентам потрібно виконати кілька простих кроків.

Укладання декларації з лікарем

Популярні новини зараз
Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня
Показати ще

Студент повинен укласти декларацію з лікарем у найближчому медичному закладі за місцем нового проживання. Попередня декларація анулюється автоматично. Однак, якщо студенту зручніше продовжувати відвідувати свого лікаря в рідному місті, декларацію можна не анулювати і зберегти.

Дистанційне продовження рецепту

Якщо студент приймає препарати з програми "Доступні ліки", він може домовитися зі своїм лікарем про дистанційне продовження рецепту.

Звернення до спеціалістів без направлення

Студенти можуть без направлення звертатися до таких спеціалістів, як гінеколог, психіатр, нарколог, стоматолог (ургентна допомога для всіх та планова для дітей) і фтизіатр.

Екстрена медична допомога

У разі невідкладного стану, студенти можуть безкоштовно викликати екстрену медичну допомогу за номером 103 і звертатися до медичного закладу, незалежно від наявності декларації.

Нагадаємо, Українців заохотять встановлювати вітрові електростанції: як це зробити

Раніше ми розповідали, що ВПО затримують виплати - куди звертатись, якщо не отримали гроші вчасно

Також, Як змінити фінансовий номер без відвідування банку: покрокова інструкція