У вівторок, 25 червня, під час прес-конференції зампомічника Держсекретаря США у справах Європи та Євразії Соната Коултер зробила надзвичайно важливу заяву про успіхи України .

Коултер висловила думку, що ЗМІ схильні надмірно зосереджуватись на негативних аспектах війни, недостатньо висвітлюючи при цьому вражаючі успіхи України. Вона особливо наголосила на неймовірному прогресі, досягнутом нашою державою у відновленні контролю над Чорним морем.

операція у Чорному морі
операція у Чорному морі

За словами представниці Держдепартаменту, окупанти намагалися встановити повний контроль над Чорним морем, перекривши важливі торгові маршрути.

Однак Україна змогла не лише протистояти цим намірам, а й досягти певного успіху, витіснивши російські військові сили та відновивши надійність та стабільність морських шляхів для експорту товарів.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Коултер зауважила, що обсяги експорту зерна та інших товарів, які зараз виходять із українських чорноморських портів, є яскравим свідченням цього успіху. Це досягнення вона охарактеризувала як одне з найважливіших для України початку повномасштабного вторгнення.

Кораблі у Чорному морі
Кораблі у Чорному морі

Важливо зазначити, що ця заява прозвучала на тлі тривалих дискусій щодо ефективності української контрнаступної операції.

У той час, як деякі західні аналітики сумніваються в темпах просування українських військ на суші, успіхи на морі демонструють стратегічну важливість контролю над Чорним морем для економічної стабільності України та глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР

Як повідомляв "Знай.uа", окупанти під виглядом ремонту перетворюють квартири Маріуполя на звалище: українка показала правду

Знай.ua писав, більше ракет зробити неможливо: в ГУР розкрили деталі військового виробництва окупантів