Збройні Сили України розробили нову ініціативу для українців, які наразі проживають в Європі. Їм пропонують пройти військову підготовку за кордоном і, після завершення курсу, добровільно повернутися на фронт.

Роберт Бровді, відомий під псевдонімом «Мадяр», керівник підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра», розповів про цю ініціативу в інтерв'ю «Армія TV».

Військовий / фото: Freepik
Військовий / фото: Freepik

«Ми створимо прецедент. Я запропоную українцям рекрутинг в Європі. Ми надамо їм базовий навчальний курс прямо там, де вони зараз перебувають. Таким чином ми познайомимося з ними і розкриємо, що їх очікує у випадку вступу до армії. Ми самі оцінимо, чи відповідають вони нашим загальним критеріям чи ні», — сказав Мадяр.

Після завершення навчання українцям запропонують повернутися на батьківщину і розпочати службу, яка відповідає їхнім навичкам і освіті. За словами Мадяра, ЗСУ гарантують, що вони будуть задіяні там, де можуть бути найбільш корисними, і більшість з них працюватиме далеко від лінії фронту.

Популярні новини зараз
Українців готують до голодної зими - таролог налякала прогнозом: "Не буде нічого їсти" 50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає Українцям пояснили, як виїхати за кордон, щоб не "розвернули" Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Мадяр підкреслив, що цей підхід допоможе залучити тих, хто готовий добровільно служити своїй країні, але бажає спершу пройти підготовку і дізнатися більше про умови служби.

Нагадаємо, Бронь тільки багатим: нова пропозиція викликала хвилю обурення

Раніше ми розповідали, що Українських таксистів у Польщі почнуть посилено "пресувати": хто може проштрафитися у 1 млн злотих

Також, Повістки будуть вручати по-новому: Кабмін вніс важливі зміни