Влітку потрібно уважно підходити до вибору продуктів харчування, оскільки деякі можуть додатково навантажувати організм та погіршувати самопочуття. Фахівці розповіли від якої їжі краще відмовитись у спекотні дні.

Спека негативно впливає на самопочуття людини, а неправильне харчування може лише погіршити стан. Саме цьому лікарі радять змінити раціон харчування у найспекотніші літні дні.

Спекотна погода, скріншот
Спекотна погода, скріншот

Насамперед у спекотний період потрібно відмовитися від гострої їжі. У ній міститься капсаїцин, який здатний тимчасово підвищувати температуру тіла.

У раціоні краще обмежити кількість цибулі, імбиру, петрушки, кавуна, капусти та спаржі. Всі ці продукти мають сечогінні властивості і можуть призвести до зневоднення, якщо не вживати достатньо води.

Популярні новини зараз
Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження
Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Продукти з високим ступенем переробки, такі як пончики, кекси, шоколадні батончики також варто викреслити з раціону. За словами експертів, для їхнього метаболізму організму потрібно багато води, а в спеку її може не вистачати.

Головний ворог організму у спеку – алкоголь. Він призводить до зневоднення, а також створює додаткове навантаження на серце, легені та нирки.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як уберегти себе від спеки на вулиці: поради для сонячних днів.

Також наш портал інформував, не важливо – смажені чи варені: до яких порушень може призвести щоденне вживання яєць.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проста ягода замінить цілу аптечку: що потрібно їсти, щоб залишатися молодим та здоровим.