Військовозобов'язаним громадянам України під час дії воєнного стану необхідно щорічно проходити військово-лікарську комісію. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін під час ефіру телемарафону "Єдині новини". Новий закон про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, вимагає частішого проходження ВЛК в умовах війни.

У мирний час військовозобов'язані повинні були проходити ВЛК раз на п'ять років. Однак, згідно з новим законом, під час воєнного стану ця процедура стає щорічною. Дмитро Лазуткін підкреслив важливість цього нововведення, зазначивши, що такі заходи спрямовані на підтримку боєздатності армії у складних умовах війни.

На ВЛК. Фото: скрін youtube

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію 11 квітня, за що проголосували 283 народні депутати. Після підписання президентом Володимиром Зеленським 16 квітня, закон був опублікований 17 квітня в офіційному парламентському виданні "Голос України" і набув чинності 18 травня.

Згідно з наказом Міністерства оборони України № 262 від 27 квітня 2024 року, затверджено зміни до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України. Встановлено дві категорії придатності до служби: "придатний" та "непридатний". Військовозобов'язані з помірними порушеннями здоров'я можуть бути визнані придатними до служби у військових частинах забезпечення, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, навчальних центрах, медичних підрозділах та підрозділах логістики і зв'язку.

Популярні новини зараз
Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема Довелося покохати тещу: українець одружився на мамі жінки, аби втекти закордон Отримати відстрочку стало простіше: жодних виправдань перед ТЦК Вартість дзвінків від Київстару змінюється: чого очікувати з 11 вересня
Показати ще

Тож усім військовозобов'язаним необхідно пам'ятати про необхідність щорічного медогляду.

Нагадаємо, Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката

Раніше ми розповідали, що Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Також, Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК