У Києві діє велопатруль, який спеціалізується на контролі за правильністю паркування автомобілів. Їхня основна місія полягає у тому, щоб забезпечити дотримання правил дорожнього руху щодо місць для паркування.
Велопатрульні регулярно виявляють автомобілі, які стоять у заборонених зонах або на місцях, призначених для людей з інвалідністю.

Парковка для людей з інвалідністю. Фото: скрін відео
Парковка для людей з інвалідністю. Фото: скрін відео

Поліцейські повідомляють, що це стає проблемою кожен день, і часто такі автомобілі перешкоджають нормальному руху або займають місця, які призначені для тих, хто дійсно потребує спеціальних умов паркування.

Інспектори активно взаємодіють з порушниками, нагадують їм про правила паркування та складають адміністративні протоколи. За порушення правил паркування на місцях для людей з інвалідністю передбачено серйозні штрафи, які коливаються від 1020 до 1700 гривень.

Інспектор виписує штраф за паркування
Інспектор виписує штраф за паркування

Такі заходи призначені не лише для забезпечення порядку на вулицях, а й для забезпечення поваги до інших учасників дорожнього руху, зокрема до людей з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Також наш портал інформував, у Києві евакуатори "крадуть" автівки поранених бійців за мовчазної згоди Кличка: воїни хочуть у гості до сумнівних фірм-прокладок

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що хамуватого пузаня на парковці мають штрафувати: як карають любителів ставити джипи на місця для інвалідів

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, паркувальне місце за ціною квартири: де найвищі ціни в Україні