Повномасштабна війна продовжується і окупація південних регіонів росіянами погіршує стан того регіону... особливо це стосується екосистеми Азовського моря.

Найбільш помітним та суттєвим втручанням стало будівництво Кримського мосту, що спричинило порушення природного балансу в регіоні. Солоність Азовського моря зросла. Це явище призвело до ряду екологічних проблем, найпомітнішою з яких стала поява великої кількості медуз на пляжах Маріуполя.

Скрін, відео YouTube Азовське море
Скрін, відео YouTube Азовське море

Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя, розповів про ці проблеми та їхні можливі наслідки.

Він наголосив, що російська пропаганда замість визнання своєї відповідальності за екологічні зміни намагається перекласти провину на Україну. Зокрема, поширюються абсурдні чутки про те, що поява медуз є результатом української диверсії з метою зараження Азовського моря на холеру.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Андрющенко наголосив на абсурдності таких тверджень, вказуючи на те, що подібні екологічні проблеми спостерігаються не лише в українській частині Азовського моря, а й у російських берегів.

Він наголосив, що справжньою причиною екологічної катастрофи є будівництво Кримського мосту, яке призвело до кардинальної зміни морських течій.

Медузи в Азовському морі, скріншот: YouTube
Медузи в Азовському морі, скріншот: YouTube

Експерт також зазначив, що проблема з медузами – це лише верхівка айсбергу. Більше серйозне занепокоєння викликає аномальне охолодження моря, що спостерігалося минулого року. Це явище призвело до зникнення медуз із Азовського моря вже у листопаді, що є безпрецедентним випадком.

Якщо подібна тенденція продовжиться і цього року, це може свідчити про незворотні зміни в екосистемі Азовського моря та прилеглих територій.

Нагадаємо, початок перемоги закладено: у США назвали найважливіше досягнення ЗСУ

Як повідомляв "Знай.ua", незабаром закладуть світ: відомий астролог пояснив, коли закінчиться війна в Україні

Знай.ua писав, операція з розмінування почалася: коли Чорне море стане безпечним для купання