Якщо ви думаєте, що вас може мобілізувати лише той військкомат, у якому ви перебуваєте на обліку, у нас є новини щодо цього. Ними поділився адвокат Роман Симутін у своєму Telegram.

Відповідно до статті 39 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", пояснює адвокат, заклик на військову службу під час мобілізації не залежить від вашого місця обліку:

"На військову службу під час мобілізації призиваються резервісти та військовозобов'язані, які перебувають у запасі і не заброньовані в установленому порядку на період мобілізації, незалежно від місця їх перебування на військовому обліку".

Суперечка між ТЦК та чоловіком
Суперечка між ТЦК та чоловіком

Як це працює?

У разі призову резервістів та військовозобов'язаних на військову службу під час мобілізації на особливий період не за місцем їх перебування на військовому обліку, такі особи перед призовом на військову службу беруться на військовий облік до РТЦК та СП, який здійснює їхній призов.

Популярні новини зараз
Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Банки видають готівку за новими правилами: скільки грошей можна зняти за один раз 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення
Показати ще

Відомості про взяття таких осіб на військовий облік вносяться до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів перед направленням їх на ВЛК для проходження медогляду.

Працівники ТЦК, які щось обговорюють. Фото: Експерт
Працівники ТЦК, які щось обговорюють. Фото: Експерт

Що це означає для вас?

Це означає, що у разі мобілізації вас можуть зателефонувати до служби незалежно від того, де ви зареєстровані. Перед закликом вас поставлять на облік у новому військкоматі та внесуть ваші дані до Реєстру.

Будьте в курсі цих змін і готуйтеся до можливих викликів. Ситуація вимагає від усіх нас максимальної готовності та адаптивності.

Нагадаємо, ТЦК виписуватиме українцям нечувані штрафи: потрібно обов'язково повідомляти у військкомат

Раніше ми писали про те, що все зміниться після 16 липня: чоловіків почнуть жорстко карати

Крім того, Знай.ua повідомляв, все одно потрібно йти в ТЦК: адвокат розбила надії ухилянтів