В Україні вкотре посилили закон про мобілізацію для чоловіків у віці від 18 до 60 років. Тепер всі українці чоловічої статі повинні оновити свої дані в ТЦК і СП до 16 липня 2024 року, в іншому випадку їх можуть оштрафувати.

Згідно із законопроєктом про мобілізацію в Україні, всіх чоловіків, які не оновили свою особисту інформацію, чекає штраф у сумі 17-25,5 тисяч гривень. Та не тільки за це можуть покарати. Наприклад, заплатити доведеться в тому випадку, якщо вам за 27 років, ви прийшли до ТЦК і пройшли ВЛК, але із собою у вас немає військового квитка.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

За що можуть оштрафувати

Як стверджує адвокат Максим Дзиковський, чоловіка можуть оштрафувати в тому випадку, якщо до цього він не стояв на обліку в ТЦК. Те ж саме можуть зробити і через те, що 30-річний чоловік не поміняв приписне на військовий квиток, тим самим, скоївши адміністративне правопорушення.

До того ж, штраф можна отримати і в тому випадку, якщо чоловік не оновив свох дані до 16 липня 2024 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: Facebook
Візит до ТЦК, скріншот: Facebook

"Закон зобов'язує всіх чоловіків віком 18-60 років оновити військово-облікові дані. Якщо людина цього не зробить, буде штраф. Але ми говоримо про один штраф. Тобто якщо у людини було приписне, яке вона мала поміняти у 27 років, а зараз їй 30, і вона цього не зробила, і до того ж вона не оновила військово-облікові дані до 16 липня, і ТЦК про це відомо, штраф їй випишуть тільки один раз за порушення правил мобілізаційної підготовки. Двічі штрафувати за одне й те саме порушення не можуть", - також додав адвокат.

Нагадаємо, яким українкам терміново необхідно прийти до ТЦК.

Як повідомляли раніше, за що можуть оштрафувати роботодавців в Україні під час воєнного стану.

Як писав "Знай" раніше, як зміниться ситуація з мобілізацією в Україні після 16 липня.