Міністерство освіти ухвалило остаточне рішення щодо початку навчального року у школах України. Після обговорень і роздумів, чиновники вирішили не переносити старт навчання на серпень. Новий 2024/2025 навчальний рік розпочнеться, як завжди, 1 вересня.

Міністр освіти Оксен Лісовий під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді розповів про остаточне рішення щодо початку навчального року. Спочатку була ідея розпочати його раніше, у серпні, щоб забезпечити тривалі канікули взимку, коли ситуація зі світлом та опаленням може бути найважча. Однак, після детальних розрахунків було вирішено, що цей план не виправдає себе.

Школярі 1 вересня
Школярі 1 вересня

Попри те, що навчальний рік розпочнеться у вересні, Міністерство освіти планує внести певні зміни у шкільні графіки. Оксен Лісовий зазначив, що планується зміщення початку уроків на 10:00 у тих школах, де немає позмінного навчання. Наразі розробляються відповідні рекомендації.

Окрім змін у графіках, Міносвіти разом з місцевими органами влади працює над забезпеченням шкіл генераторами електроенергії. Це особливо важливо в умовах можливих відключень світла. У разі крайньої необхідності, школи можуть повернутися до змішаного або онлайн-навчання в пікові складні періоди.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Таким чином, попри те, що ідея почати навчальний рік у серпні була відхилена, Міністерство освіти продовжує працювати над тим, щоб забезпечити комфортні умови для навчання дітей протягом усього року.

Нагадаємо, Гонка по лікарям відміняється: для українських дітей затвердили нові правила медогляду

Раніше ми розповідали, про Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті

Також, Без біганини та черг: українським діткам спростили процес вступу до шкіл та садів