Україна готується до рекордної спеки, яка накриє країну з 15 по 20 липня. Синоптики попереджають, що у центральних, південних та східних областях температура сягатиме неймовірних +37…+42°С. Це надзвичайно високі показники, що можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям.

Під час такої спеки важливо дотримуватися кількох простих правил, щоб зберегти своє здоров’я та уникнути теплового удару. Перш за все, потрібно пити більше води. Спека призводить до швидкої втрати рідини, тому регулярне поповнення водного балансу є критично важливим. Медики рекомендують пити не менше двох літрів води на день, а у спекотні дні ця норма повинна бути ще вищою.

Спека, фото: Unian
Спека, фото: Unian

Також важливо уникати перегріву на сонці. Якщо у вас є можливість, краще залишайтеся вдома або перебувайте у тіні. Особливо це стосується часу з 11:00 до 16:00, коли сонце найактивніше. Якщо ж вам все ж доведеться виходити на вулицю, обов’язково носіть головний убір і легкий одяг світлих кольорів.

Міністерство охорони здоров’я України надає кілька порад на випадок теплового удару. Серед основних симптомів - сильний головний біль, прискорене серцебиття, сплутаність свідомості, утруднене дихання, суха та гаряча шкіра.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Перенесіть постраждалого у прохолодне місце та намагайтесь охолодити за допомогою вологих рушників або пакетів з льодом, які слід прикладати до шиї, пахвових западин. Якщо почалося блювання - одразу переверніть на бік.

Давайте постраждалому пити, але невеликими ковтками.

За перших ознак теплового удару негайно зверніться до лікаря.

Спека, фото mixnews
Спека, фото mixnews

Літні люди, діти та ті, хто має хронічні захворювання, є найбільш вразливими до спеки. Тому їм потрібно приділяти особливу увагу та забезпечувати комфортні умови.

Пам’ятайте, що висока температура може бути не лише небезпечною, але й смертельно небезпечною. Не ігноруйте попередження синоптиків і дбайте про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Спека, що насувається, - це не просто дискомфорт, це серйозний виклик, до якого потрібно підготуватися.

Нагадаємо, Спека перевищить багаторічну норму: чи варто сподіватися на похолодання у липні

Раніше ми розповідали, що Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів

Також, Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні