Молоді люди до 25 років, які вступають до вишів, можуть взяти відстрочку від військового обліку. Уряд прийняв рішення, яке полегшить життя багатьом студентам, особливо тим, хто знаходиться на тимчасово окупованих територіях або виїхав звідти за кордон.

11 липня Кабінет міністрів України прийняв нову постанову, яка стосується молодих людей до 25 років. Вона дозволяє цій категорії вступників до вищих навчальних закладів відкласти взяття на військовий облік. Це важливо для тих, хто знаходиться на тимчасово окупованих територіях або виїхав із зон бойових дій за кордон.

Скрін, відео YouTube студент
Скрін, відео YouTube студент

Нові правила мають велике значення, тому що багато вступників не можуть фізично прибути до територіальних центрів комплектування для взяття на військовий облік. Тепер вони зможуть спокійно вступати до українських вишів і не хвилюватися про військові формальності до закінчення воєнного стану.

Зарахування таких абітурієнтів на навчання в українські виші здійснюватиметься з відстрочкою взяття на військовий облік до закінчення періоду воєнного стану. Це означає, що студенти зможуть зосередитися на своєму навчанні, не відволікаючись на військові зобов'язання.

Популярні новини зараз
Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Пенсіонерам анонсували масштабне підвищення виплат Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить
Показати ще

Проект постанови був розроблений Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у співпраці з Генштабом, Міноборони, МВС, Державною міграційною службою та Міністерством освіти і науки. Ці зміни активно підтримав Координаційний штаб з питань деокупованих територій під головуванням віце-прем'єр-міністерки Ірини Верещук.

Нагадаємо, Мобілізувати може будь-який ТЦК: ваше розташування не проблема

Раніше ми розповідали, що ТЦК може відібрати важливий документ – українців попередили про чергову пастку

Також, Ігноруєш штраф від ТЦК - прощайся з квартирою: Мін’юст пригрозив чоловікам