На 14 липня близько трьох мільйонів українців, які підлягають військовій службі, оновили свої дані до ТЦК та СП. При цьому потреби ЗСУ набагато менші, ніж це число. Чому це важливо? Це означає, що не всіх одразу покличуть на фронт.

Про це повідомив Марк Андрусяк, директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України.

Коли ми говоримо про оновлення даних у ТЦК, це означає, що військовозобов'язані громадяни надають актуальну інформацію про себе. Це може бути зміна сімейного стану, стану здоров'я, місця роботи чи проживання.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Антибіотики більше не допомагають: війна в Україні запустила страшну пандемію, загине багато людей Ухилянтів ловитимуть по новому: ТЦК змінюють режим роботи Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Гроші не виплатять з вересня: хто залишиться без допомоги
Показати ще

Оновлення даних потрібно, щоб держава мала точну картину про кількість та стан військовозобов'язаних.

Марк Андрусяк пояснює, що оновлення даних у ТЦК допомагає зробити мобілізацію справедливішою. Це означає, що держава бачить, хто стоїть на обліку, та може планувати мобілізацію більш ефективно. Наприклад, щоб одні й самі люди не мобілізувалися кілька разів, інші – жодного разу.

Чи всіх мобілізуватимуть?

Ні, не всі. Незважаючи на те, що три мільйони українців оновили свої дані, потреби Збройних сил набагато менші. Це означає, що не всіх, хто оновив свої дані, закличуть на службу. Оновлення даних допомагає військовим бачити повну картину та вирішувати, хто потрібен насамперед.

Нагадаємо, у українців до 25 років дозволили доки не ставати на військовий облік – хто може скористатися нагодою

Раніше ми писали, "Ти дані в ТЦК оновив?": українців розлютив Арсеній Яценюк, який після скандалів гарцював у США

Крім того, Знай.ua розповідав, похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж * па"