Цього року ми востаннє переведемо годинники на зимовий час, а вже з 2025 року українці житимуть за одним постійним часовим режимом. Верховна Рада ухвалила рішення, яке скасовує переведення годинників на літній час.

16 липня 2024 року Верховна Рада України проголосувала за законопроект №4201, який скасовує переведення часу з зимового на літній. Це рішення підтримали 261 депутат. Зміни набудуть чинності з 2025 року, і більше українцям не доведеться двічі на рік налаштовувати свої годинники.

Переведення годинника, фото: nizhyn.city
Переведення годинника, фото: nizhyn.city

Переведення годинників завжди було темою гарячих дискусій. Одні вважають, що це допомагає економити енергію, інші скаржаться на стрес і порушення біоритмів. Скасування переведення часу дозволить українцям жити за стабільним графіком, без необхідності адаптуватися до змін двічі на рік. До того ж, немає об’єктивних підтверджень того, що переведення стрілок дійсно економить електроенергію.

Цього року ми ще переведемо годинники на зимовий час в останню неділю жовтня. Але на цьому все. З 2025 року Україна залишиться в зимовому часі, і більше не буде переходити на літній.

Популярні новини зараз
Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Зима без тепла та світла очікує на українців: як великі міста готуються до блекауту ТЦК забирають документи: як діяти Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Експерти наголошують, що стабільний часовий режим сприятиме кращому здоров'ю та продуктивності. Позитивний вплив на біоритми та сон може підвищити загальний рівень добробуту населення. Також це може зменшити кількість аварій на дорогах і знизити рівень стресу.

Це рішення відповідає європейським тенденціям, адже багато країн ЄС також розглядають можливість відмови від переведення годинників.

Нагадаємо, Кабміну запропонували закон про викуп вибухівки: "Дайте тариф і люди понесуть"

Раніше ми розповідали, що Світло - це ваші проблеми: міністр освіти змусив університети платити зі своєї кишені

Також, Чи готові лікарні України віддавати на фронт своїх медсестер