Українці, що проживають за кордоном, все ще зобов'язані дотримуватись конституційних обов'язків своєї держави. Заступниця міністра оборони України, Катерина Чорногоренко, заявила, що на військовозобов'язаних громадян України, які перебувають за кордоном і не оновили свої дані, будуть накладатися адміністративні штрафи.

Це було оголошено в інтерв'ю на YouTube-каналі "єПитання". Чорногоренко зазначила, що реалізація таких штрафів на практиці буде складнішою, оскільки немає чітко визначеного інструменту для виконання цієї ініціативи. Адміністративна відповідальність передбачає, що спочатку має бути створена постанова про правопорушення, а потім людина повинна сплатити штраф.

Заробітчани, скріншот YouTube
Заробітчани, скріншот YouTube

"На жаль, немає однозначного інструменту, яким чином це реалізувати. Тому що створюється постанова про адміністративне правопорушення, постанову має ухвалити людина, вона має сплатити штраф і т.д.," — зазначила Чорногоренко.

Заступниця міністра оборони підкреслила, що громадяни України, які перебувають за кордоном, все ще мають конституційні обов'язки перед своєю державою. Це означає, що винятків бути не може, і принцип справедливості має дотримуватися для всіх.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"Громадяни, які перебувають за кордоном, зберігають зв'язок із державою і тому на них усе ще поширюються конституційні обов'язки. За її словами, винятків бути не може і саме 'так і працює справедливість'," — додала Чорногоренко.

Нагадаємо, Штрафи від ТЦК: чи можна уникнути покарання, якщо оновити дані після 16 липня

Раніше ми розповідали, Як оскаржити повістку – українцям підказали, на що звернути увагу

Також, Пройшов ВЛК і одразу у військову частину: кому можуть вручити "бойову" повістку