В Україні завершився термін, відведений для обов'язкового оновлення особистих даних військовозобов'язаних у Територіальних центрах комплектування. Це означає, що тепер за несвоєчасне оновлення інформації громадян можуть оштрафувати. Проте, за прогнозами, реальні штрафи можуть з'явитися лише у вересні.

Про це розповів Олександр Федієнко, народний депутат з Комітету ВР з цифрової трансформації. За його словами, керівники ТЦК ще не повністю освоїли процедуру накладення штрафів та необхідні зміни до адміністративного кодексу. Він підкреслив, що процес впровадження нових правил потребує часу, а тому перші штрафи з'являться не раніше вересня.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

"З тими керівниками ТЦК, з якими я спілкувався, не всі ще досі розібралися безпосередньо з процедурою штрафів і роботою відповідних оновлень до адміністративного кодексу", – зазначив нардеп.

Поки ж військовозобов'язані, які не оновили свої дані вчасно, можуть очікувати на посилення контролю з боку патрулів.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Штрафи за неоновлення даних становлять від 17 000 до 25 500 гривень. Однак, Федієнко прогнозує, що багато людей спробують оскаржити ці штрафи в судах, оскільки судовий процес може бути дешевшим, ніж сплата штрафу. Він також додав, що під час спілкування з військовозобов'язаними, багато хто виявив незадоволення процедурою та можливими наслідками.

Нагадаємо, Кого в першу чергу мобілізують після оновлення даних

Раніше ми розповідали, що Гроші не допоможуть: штрафи за неоновлення даних у ТЦК стануть лише початком проблем

Також, Чи покарають українців, які оновили дані, але не пройшли ВЛК — у Міноборони пояснили нюанси