Останнім часом українські автомобілісти часто скаржаться на те, що отримують чужі автомобільні штрафи, зафіксовані системою автофіксації порушень ПДР. Такі штрафи приходять на ім'я власника автомобіля, навіть якщо за кермом був інший водій.

Штрафи для водіїв, фото: Вежа
Штрафи для водіїв, фото: Вежа

Часто це пов'язано з популярною в Україні практикою купівлі-продажу автомобілів за генеральним дорученням. Якщо штраф не сплатити вчасно, починається процес примусового стягнення заборгованості, який може включати блокування та арешт рахунків, а також майна.

Щоб уникнути сплати чужих штрафів, фактичний водій, який скоїв порушення, повинен у 20-денний термін звернутися до МВС із заявою про притягнення його до адміністративної відповідальності. Важливо, щоб порушник зробив це добровільно, інакше притягнути його до відповідальності буде неможливо.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Експерти радять тим, хто не хоче відмовлятися від продажу авто за довіреністю, реєструвати покупця в реєстрі належних користувачів. Це допоможе МВС бачити, що автомобіль можуть водити не лише ви, але й інші особи.

Також наш портал інформував, штраф за не оновлення даних можна не платити – кому дозволять

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що повістки приходитимуть швидше: Кабмін підписав указ

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пені знову бути: для боржників за комуналку вводять штрафні санкції