Кабмін вніс зміни до процесу призову громадян на військову службу в умовах мобілізації.

Тепер, згідно з інформацією від "Судово-юридичної газети", повістки для військовозобов'язаних підписуватимуться електронним цифровим підписом керівника ТЦК і надсилатимуться їм протягом 48 годин.

Процес формування повісток став автоматизованішим: вони створюються через Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів ("Оберіг"), або заповнюються вручну представниками ТЦК.

Вручення повістки, фото: Suspilne
Вручення повістки, фото: Suspilne

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Керівник ТЦК зобов'язаний підписати повістку електронним підписом або особисто і скріпити його гербовою печаткою в день її формування. Реєстраційний номер порядку денного фіксується в Єдиному державному реєстрі для подальшого контролю.

Надсилання повісток також оптимізовано: після підпису вони можуть бути надруковані та надіслані військовозобов'язаним поштою з повідомленням про вручення або вручені особисто під час сповіщення.

Важливо, що терміни відправки повісток встановлено о 48 годині після підпису, а дата явки військовозобов'язаного призначається не раніше, як за 14 днів із моменту відправки повістки.

Нагадаємо, Т ЦК виписуватиме українцям нечувані штрафи: потрібно обов'язково повідомляти у військкомат

Раніше ми писали, що все одно потрібно йти в ТЦК: адвокат розбила надії ухилянтів

Крім того, Знай.ua розповідав про блокпости на вулицях, доставку в "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня