Відразу нагадаємо нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, в Україні студенти, які переходять (переводяться) з одного вишу до іншого, мають ризик зіткнутися з тим, що втратять відстрочку від мобілізації.

Головна причина такої проблеми полягає в тому, що такі дії з боку студентів провокують порушення принципу послідовності здобуття освіти.

Про це стало відомо завдяки заяві українського юриста та адвоката Юрія Айвазяна на одному із юридичних порталів.

Студенти. Фото: youtube
Студенти. Фото: youtube

За словами правозахисника, у разі перевступу до довідки з Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО) буде зазначено порушення послідовності освіти. Це може стати підставою для втрати права на відстрочку від призову.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Айвазян нагадав, що право на відстрочку від мобілізації мають студенти, які навчаються за денною формою. Однак, ця норма не поширюється на всіх студентів українських вишів.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Слід зазначити, що деякі університети вже розробили схему для запобігання використанню вищої освіти як способу ухилення від мобілізації. Вони планують передавати інформацію про відрахування студентів до територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Нагадаємо, пенсії, НМТ, мобілізація та свята: головні нововведення, які чекають на українців у травні 2024 року.

Раніше повідомлялося, "Війни для бідних - не буде": із закону про мобілізацію прибрали скандальне виправлення.

Також, купили прострочені продукти, але помітили це вдома: Держпродспоживслужбі пояснили, як діяти.