Фермери підрахували, скільки коштуватимуть продукти в Україні після підвищення акцизів: реальні ціни

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

В Україні після осіннього підвищення акцизів на пальне збільшиться вартість продукції агровиробників. Про це стало відомо завдяки прогнозу генерального директора Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Олега Хоменка. Він нагадав, що Верховна Рада ухвалила підвищення акцизу на автомобільне паливо. Перший етап зростання цін пройде вже у вересні. У цій ситуації вартість будь-яких польових робіт зросте, а водночас збільшиться ціна продукції.

Потап почав офіційно працювати з росіянами - Беспалов розкрив "аферу": "Каменських готова мовчати"

Потап, кадр з кліпу на пісню "Вибач"
Потап, кадр з кліпу на пісню "Вибач"

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

У центрі уваги знову опинився Потап... який, за словами блогера Богдана Беспалова, нібито відкрив міжнародний музичний лейбл за межами України. Цікаво, що власницею цього лейблу, за словами Беспалова, стала Ганна Андрійчук, колишня подруга Насті Каменських, з якою Потапу раніше приписували романтичні стосунки. Однак найскандальнішим аспектом цієї історії є твердження про те, що новий лейбл співпрацює з російськими артистами. Зокрема, згадується ім'я Дарії Тарасової, дружини одного із солістів гурту "Іванушки International".

Вартість світла з 1 серпня: скільки будемо платити вже скоро

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Ми наближаємося до кінця липня, а отже, зовсім скоро треба подавати показники лічильників. Не забувайте це робити, інакше можете потім переплатити на комуналку. Скільки ж платитимуть українці за електроенергію вже з 1 серпня 2024 року? Ця інформація стане в нагоді, адже потрібно перевести кіловати на суму. З 1 червня мешканці країни почали платити 4,32 гривні за кіловат-годину. Багатьох цікавить, чи буде знову подорожчання та скільки доведеться платити за світло наступного місяця. Зараз немає планів перегляду рішення про підвищення ціни на електроенергію.

Штрафи за старі порушення військового обліку: чи має ТЦК право карати українців

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Співробітники територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки не мають права накладати штрафи на громадян за неставлення на військовий облік або ненадання інформації про одруження чи зміну місця роботи, якщо ці порушення відбулися до набрання чинності новими законами про мобілізацію. Нещодавно траплялися випадки, коли громадян, які приходили до ТЦК для оновлення даних, штрафували за порушення, що мали місце в минулі роки, накладаючи штрафи від 17 до 25,5 тисяч гривень. Судова практика підтверджує, що такі дії ТЦК є неправомірними, оскільки нові закони не мають зворотної сили.

Польшею шириться небезпечна хвороба: від батьків вимагають серйозних дій

Дитина на прийомі у лікаря / фото: Pinterest
Дитина на прийомі у лікаря / фото: Pinterest

Міністр охорони здоров’я Польщі Ізабела Лещина висловила думку про те, що штрафи мають стати дієвим заходом покарання для батьків, які відмовляються вакцинувати своїх дітей. Вона обговорила це питання з головним санітарним інспектором Павлом Гжесьовським на зустрічі, де було запропоновано відмовитися від існуючої системи покарань, яка є складною і повільною, на користь простіших і швидших методів, таких як накладення штрафів. У 2023 році в Польщі було зареєстровано понад 87 тисяч випадків відмови від вакцинації дітей. Це призвело до різкого збільшення випадків захворювання на кір.