Україну знову накриє аномальна спека з Африки, яка досягне піку з 5 по 15 серпня. Першими спекотну погоду відчують західні та південні області. Такий прогноз озвучив синоптик Ігор Кібальчич. Кібальчич сказав, що є висока ймовірність приходу тропічного африканського повітря в північні широти, що призведе до нової хвилі спеки в Європі.

У цей період максимальні температури в центральній та південній Європі можуть досягати +40 °C і вище. Через спеку прогнозуються небезпечні явища, такі як сильні зливи, руйнівні шквали та великий град, особливо в Італії, Німеччині та інших країнах центральної Європи.

Жінка, яка п'є воду в спеку
Жінка, яка п'є воду в спеку

Спека поступово переміщуватиметься на схід, і західні та південні області України відчують підвищення температури до +34…+38 °C.

Український гідрометеорологічний центр, аналізуючи погоду минулих років, припустив, що середня температура в серпні 2024 року буде +20°C…+26°C, у Карпатах +17°C…+19°C, що на 2° (на південному сході країни на 2,5°) вище за норму. Місячна кількість опадів очікується в межах норми: 34-77 мм, а в Карпатах 94-116 мм.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Також наш портал інформував,

Раніше Знай.ua стало катастрофи, злидні та смерті: глобальне потепління принесе людству важкі випробування вже незабаром

відомо про те, що спека не стала проблемою: як в Україні змінилися ціни на салатні овочі

Вам буде цікаво дізнатися доведеться ще попотіти: синоптики дали прогноз, яку погоду очікувати в останній місяць літа