Нагадаємо нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, Кабмін ухвалив зміни щодо чинних правил надання відстрочки від мобілізації деяким категоріям військовозобов'язаних.

Про які саме нововведення йдеться? Представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив про деякі рішення уряду, ухвалені під час нового засідання.

Тарас Мельничук описав їх у своєму Telegram-каналі, де й заявив про внесення змін до правил проведення призову під час мобілізації на особливий період щодо перегляду документів.

Інформація від Тараса Мельничука, скріншот: Telegram
Інформація від Тараса Мельничука, скріншот: Telegram

Це нововведення торкнеться не всіх військовозобов'язаних, які можуть оформити відстрочку від призову на військову службу. А лише двох категорій: тих українців, на чиєму утриманні перебувають рідні люди, та тих, хто змушений здійснювати постійний догляд за близькою людиною.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Згідно з новими правилами, ці категорії військовозобов'язаних, які мають право на відстрочку від мобілізації, будуть поділені на дві окремі. Те саме стосується і пакетів документів, які підтверджують категорію вразливості. Вони також будуть різними.

"Удосконалено механізм отримання акта про встановлення факту здійснення постійного догляду, врегульовано процедуру та термін його видачі", - йдеться у повідомленні нардепа.

За словами Мельничука, під час засідання також уточнили вимоги до повісток, сформованих у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів, та присвоєння їм ідентифікатора у вигляді QR-коду.

Нагадаємо, "Війни для бідних - не буде": із закону про мобілізацію прибрали скандальне виправлення.

Раніше повідомлялося, що купили прострочені продукти, але помітили це вдома: Держпродспоживслужбі пояснили, як діяти.

Також, у яких випадках ТЦК жорстко порушують закон.