Замість іспитових термінів суди почали накладати реальні тюремні терміни на чоловіків, які ухилилися від військової служби. Адвокат Юрій Демченко, аналізуючи останні сто вироків за статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову), зазначив, що раніше більшість випадків закінчувалася умовними термінами.

Проте в останні місяці суди стали усе частіше виносити рішення про реальні терміни ув'язнення для тих, хто не з'явився на призов. Він підкреслив, що це може бути наслідком впливу влади, яка, можливо, дала вказівки посилити відповідальність за ухилення від призову.

Суд / фото: Facebook
Суд / фото: Facebook

Адвокат навів конкретні приклади: 1 серпня Дрогобицький суд засудив чоловіка до трьох років в'язниці за те, що він, будучи визнаним придатним до служби, не з’явився на призов. Також 3 серпня аналогічний вирок був винесений у Каневі.

Юрій Демченко акцентував увагу на тому, що притягнути до відповідальності за статтею 336 можна лише в тому випадку, якщо особа пройшла військово-лікарську комісію і не мала права на відстрочку під час мобілізації.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Нагадаємо, доведеться йти у ТЦК: на кого чекають проблеми

Раніше ми писали про те, що мобілізація до 25 років: коли почнуть призивати юнаків

Крім того, Знай.ua повідомляв, пускають лише за паспортом з позначкою: в Україні ввели обмеження