Підвищення акцизів та ціни на АЗС: до якого сценарію готуватись водіям

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

В Україні готуються підняти акцизи на всі види палива. Як це позначиться на цінах, розповів директор консалтингової компанії "А-95" Сергій Куюн. Фахівець вважає, що після підвищення акцизів наслідки для гаманців водіїв будуть, але не такими серйозними, як багато хто уявляє. По-перше, є великий шанс, що вартість бензину та дизельного палива не зміниться або зросте зовсім незначно. Цьому сприяє ситуація на світовому ринку палива. Негативний сценарій може чекати на власників автомобілів з ГБО, проте катастрофи також не буде. Експерт зазначив, що рівень підняття акцизу на газ вищий, тому паливо подорожчає.

Газові перевірки у будинках українців: кому світить величезний штраф

Лічильник газу. Фото: скрін youtube
Лічильник газу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Газовики зазначили, що з початку 2024 року лише на Київщині було виявлено понад 800 випадків порушень споживачів блакитного палива. З них понад 700 інцидентів – крадіжка газу. Споживачам нагадали, що перевірки газових мереж проводяться на регулярній основі з використанням спеціального сучасного обладнання, тому незаконні спроби заощадити швидко розкриваються та караються відповідно до закону.

Жінки масово кинулись на чоловічі спеціальності, поки хлопців мобілізовують, але є проблема

Жінки-гірники, фото: hromadske.ua
Жінки-гірники, фото: hromadske.ua

В Україні посилилася мобілізація після того, як у травні 2024 року почав діяти новий закон. Звісно, ​​ухилянтам стало простіше ховатися. Саме через це на багатьох спеціальностях стало бракувати чоловіків, адже броні підприємства не мали. Жінкам довелося вставати у ряди споконвічно чоловічих спеціальностей і вони чудово з цим впоралися, але є невелике "але". Нещодавнє опитування показало, що три чверті українських роботодавців відчувають брак робочої сили. До війни 47% українських жінок працювали, але з початком вторгнення близько 1,5 мільйона жінок залишили країну.

Військовий оголосив голодування через нестерпні умови у психлікарні: по 200 г їжі на 10 людей

У серпні в Одеській психіатричній лікарні спалахнув скандал через умови харчування, які опинилися в центрі уваги після скарг військового медика Петра Коноплі, що проходить реабілітацію в цьому закладі. Конопля, стурбований нестерпними умовами, оголосив голодування і публічно описав ситуацію в соцмережах. За його словами, в серпні пацієнти лікарні не отримували овочів і фруктів, а їжа була низької якості: замість м'яса давали шкірки та жили. Свої скарги він підкріпив відео, на яких видно рідку вівсянку, розварений рис та підгорілу гречку.

Не вмієте економити, навчимо: споживачам вводять "ліміти" на електроенергію та воду

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

В Україні почали застосовувати своєрідні ліміти на комунальні послуги для економії ресурсів. Рівні споживання електроенергії та води планують запровадити у Житомирській громаді. У Житомирі ще з 2018 року діють базові рівні споживання теплової енергії для бюджетних установ та закладів. Додатково планується запровадити "ліміти" на воду та електричну енергію для більш ефективної економії ресурсів. Ці нововведення стосуються лише установ, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету. Для населення ліміти не діятимуть.