Цьогорічний вересень принесе українцям продовження літньої погоди, що затримається аж до третьої декади місяця. За прогнозами метеорологів, осінь прийде в Україну зі значним запізненням, і на півдні країни та у Закарпатті літо фактично триватиме протягом усього вересня. Про це повідомляє кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Середня температура повітря у вересні цього року складе +15…+20 °С, що перевищує кліматичну норму на 1,5-2 °С. В Карпатах буде трохи прохолодніше, +13…+14 °С. Такі теплі показники характерні радше для серпня, ніж для вересня, тому осінь не поспішає вступати в свої права.

Перша половина місяця буде аномально теплою і сонячною, особливо на півдні країни. В той час як на більшій частині України дощів майже не буде, опади прогнозуються переважно в південних областях, у Приазов'ї та в Криму.

Осінь, фото: znaj.ua
Осінь, фото: znaj.ua

Зміни в погоді відчуються не раніше середини вересня. Починаючи з 13-16 числа, температура повітря почне поступово знижуватися, наближаючись до багаторічних середніх значень. Однак навіть із цими зниженнями перехід до справжньої осені буде повільним.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам збільшать виплати майже на 900 гривень Місячне затемнення 18 вересня та кохання: для яких знаків Зодіаку цей день принесе шанс на яскраві почуття Якщо хочете жити – відмовтеся: три категорії продуктів, що підвищують ризик онкології Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки
Показати ще

Перші заморозки можуть спостерігатися лише у третій декаді вересня, і то переважно у північно-західних областях, зокрема на Поліссі, та у високогірних районах Карпат.

Такий затяжний літній період може мати як позитивні, так і негативні наслідки. З одного боку, це продовжить сезон для фермерів, дозволивши зібрати більше врожаю, а з іншого — затримка осені може вплинути на екологічні процеси та створити труднощі для підготовки до зими.

Нагадаємо, бурі, смерчі та посухи: яка погода буде в Україні у найближчі десятиліття

Раніше ми розповідали, що Новий рік зустрінемо зі снігом: синоптики розповіли, яку погоду чекати цієї зими

Також, весну зустрінемо на два тижні раніше: Україну чекає зміна клімату вже з наступного року