Всесвітньо відомого американського винахідника, творця компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска втягнули в дуже гучну справу, яка пахне величезними грошима і специфічним запахом "кохання".

Читайте Знай в Google News!

Сотні людей було ошукано банком сперми, який продавав біоматеріал, видаючи його за зразки відомого мільярдера.

Ілон Маск, фото Gettyimages
Ілон Маск, фото Gettyimages

Серед жертв цієї схеми знайшлися як самотні жінки, які мріяли про дитину від Маска, так і ділки, які хотіли продати "речовину" подорожче, але потім. Про це на весь світ заявило видання Bokdaily.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як виявилося, банк сперми в Південній Філадельфії ввів в оману близько 100 осіб, серед яких були пари, в тому числі і одностатеві, самотні жінки, вчені, арабські бізнесмени та інвестори, які порахували, що роблять цінне вкладення. Всі вони придбали у банку заморожену сперму нібито від Ілона Маска. Правда спливла вже після народження дітей.

Ілон Маск в юності, скріншот: YouTube
Ілон Маск в юності, скріншот: YouTube

Аферисти працювали за цією схемою з 2016 року по червень 2019-го. Біологічні зразки від "Ілона Маска", який нібито заробляв донорством сперми під час перебування студентом у Пенсільванському університети, продавався по $150 000 за порцію (4,2 млн гривень). Висока вартість не відлякала бажаючих отримати "геніальну" дитину, так що бізнес процвітав.

Однак незабаром молоді батьки почали помічати, що їхні діти не дуже-то схожі на засновника Tesla і SpaceX. Притягнути до відповіді шахраїв не встигли - клініка закрилася, а продавців і слід прохолов.

ДНК-тест показав, що батьком дітей був зовсім не Ілон Маск, а якийсь чоловік з Ірландії, який допомагав аферистам вести їхні справи і жертвував свій біоматеріал за винагороду. Дізнатися у фальшивого Маска подробиці не вдалося: коли схема розкрилася, ірландця виявили мертвим.

Ілон Маск, фото YouTube
Ілон Маск, фото YouTube

Тепер близько 50 жінок, які встигли народити дітей від ірландського тата, намагаються домогтися справедливості. Для деяких батьків звістка про те, що батьком їхньої дитини є зовсім не знаменитий винахідник і бізнесмен, а мертвий ірландець, стало шоком.

"Саме відчуття, що у мене дитина від Ілона Маска, робило моє материнство щасливим. А тепер я ображена на свою доньку", - сказала обдурена жінка.

Сам Ілон Маск не настільки плідний, як донор, який працював під його ім'ям: в 2020 році у нього і його третьої дружини, співачки Граймс, народився син X Æ A-12 (вимовляється як "Екс Еш Ей Твелв"), що став шостою дитиною Маска.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, перші власники iPhone 12 масово скаржаться на подряпини дисплея, не минуло й тижня.

Як повідомляв Знай.uа, суддя відхилив позов про наклеп проти Tesla з боку колишнього співробітника, скандал набирає обертів.

Знай.uа писав, Ілон Маск перевершив Цукерберга в списку найбагатших людей планети.