Міністерство охорони здоров'я розраховує у два рази знизити захворюваність на Covid-19. А на новорічні свята кафе, барам і ресторанам підуть на поступки.

Читайте Знай в Google News!

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пояснив деталі посилення обмежень з 8 по 24 січня двома факторами:

  • можливим погіршенням статистики після новорічних свят;
  • стартом сезону поширення грипу, який очікується в кінці січня.

Максим Степанов - фото зі сторінки Максима Степанова у Фейсбук
Максим Степанов - фото зі сторінки Максима Степанова у Фейсбук

Фото: Кабмін / Фейсбук
Фото: Кабмін / Фейсбук

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Очікується, що введення тимчасових обмежень має знизити заражуваність коронавірусом на 40-50%. А це своєю чергою дозволить уникнути катастрофи з наповненням лікарень.

Глава МОЗ додав, що в новорічну ніч кафе, барам, ресторанам дозволять працювати до 1 ночі. А з січня закриватися можна буде не о 22:00, як зараз, а о 23:00. Проте клієнти все одно повинні розрахуватися до 22:00.

Крім того, Максим Степанов пояснив, чому з 8 по 24 січня не закривають громадський транспорт. За його словами, саме в цей період набагато менше людей будуть ним користуватися, тому і загроза не така суттєва.

Фото: Кабмін / Фейсбук
Фото: Кабмін / Фейсбук

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу