Колишня голова МОЗ Уляна Супрун, яка продовжує активно розвиватися у сфері медичного блогінгу, цього разу на своїй сторінці у Facebook розповіла про анонсовану книгу "Мочи Манту", яка дозволить продовжити стежку здоровому глузду в нашому житті, на її думку.

Тому жінка вирішила розповідати більше про сенсах, закладених в даній книзі, і почала з самої назви.
Читайте Знай в Google News!
"Коли в 2016 році ми прийшли до Міністерства охорони здоров'я, медична система залишалася уламком УРСР на території незалежної України. Так сталося, тому що після проголошення незалежності в 1991 році націонал-демократи віддали всю гуманітарну сферу в руки адептів совкової системи. Це законсервувало совок в медицині. І вона зберегла найстрашніше-глибоке переконання медиків у тому, що пацієнту не обов'язково знати правду або деталі про свій стан", — надала уривок з книги Супрун.
Крім цього, суспільству необов'язково чути і про головні причини жахливого стану медицини, яка полягає не у фінансуванні, а в тому, що клієнтом радянської медицини був тоталітарний режим з імітацією турботи про людей. При навчанні в Мічигані Уляну та інших студентів навчали тому, щоб завжди і багато пояснювати пацієнтам про їх здоров'я і стан, наскільки б складною або травматичною не була ця інформація.

Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)
Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)

"Саме тому з самого початку перебування на посаді мені хотілося мати майданчик для прямої комунікації з людьми без посередників. Для того, щоб завжди мати можливість сказати правду без цензури, шантажу або компромісів з власниками українських медіа. Таким майданчиком стала моя публічна сторінка в соціальній мережі Facebook", - додала екс-міністр охорони здоров'я.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Супрун навчила українців обробляти рани: як не занести інфекцію

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун порадила українцям, як святкувати Новий Рік 2021: "Вірус зникне"

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Знай.ua писав, Супрун розкрила симптоми і способи лікування гастриту: "Порції алкоголю"