Олена Зеленська як перша леді викликає неоднозначну реакцію в українців. Через постійну критику вона вибрала не надто публічну діяльність, але все одно не відмовилася від виконання своїх обов'язків.

Читайте Знай в Google News!

У питанні, чим же заслужила таке ставлення дружина президента Володимира Зеленського спробували розібратися журналісти BBC Україна.

Олена Зеленська не прагла публічності ніколи, тому її стриманість і відносно мала частотність появ на публіці цілком обґрунтовані. Разом із тим, перша леді дуже чітко оголосила сфери, над якими вона працює - покращення шкільного харчування, культурну дипломатію та створення рівних можливостей для українців. У пресі справді можна знайти звіти проробленої роботи Зеленської на цих ділянках. Окрім того, жінка завжди супроводжує свого чоловіка у всіх його дипломатичних відрядженнях. Відомо, що вона доволі активно налагоджує спілкування з іншими першими леді країн світу, говорять навіть про приятельські стосунки Зеленської з дружинами Макрона і Ердогана.

Олена Зеленська, фото: instagram.com/olenazelenska_official
Олена Зеленська, фото: instagram.com/olenazelenska_official

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Олену Зеленську надзвичайно часто критикують. Оскільки публічно жінка з'являється не так часто, а її звернення і тексти у соціальних мережах створює велика команда людей - найбільше перші леді дістається за стиль. Парадоксально, проте світ моди вважає, що смак у Зеленської зразковий. Вона надає перевагу розслабленим м'яким силуетам, у яких зручно рухатися. Одяг вибирає від українських дизайнерів. Проте українці весь час незадоволені вибором жінки: колір, фасон, аксесуари тощо - все їм видається не відповідним, інколи навіть образливим. Потрібно відзначити, що Зеленська ніколи не порушувала норм дипломатичного протоколу.

Безперечно Олена Зеленська має вплив на свого чоловіка. За її словами, “Як своєму чоловікові - постійно. Як президентові - майже ніколи. Як мій чоловік - він завжди прислухається, а в президента для цього є радники”.

Олена Зеленська, фото з нового посту в Facebook
Олена Зеленська, фото з нового посту в Facebook

Колишній радник Зеленського Андрій Богдан у одному з своїх інтерв'ю виразив думку, що Зеленський справді прислухається до слів і суджень своєї дружини. Також доволі чітко відомо, що перша леді сумує за роботою у “95 кварталі”, яку вона не полишила, до речі, і досі, і зовсім не прагла бути в політиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Олена Зеленська видалила ці фото, ставши першою леді: архівні кадри.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олена Зеленська хоче зустрітись з дружиною Порошенка: як їй взагалі живеться.

Також Знай.ua писав, Олена Зеленська завела акаунт в Instagram, українці вже пишуть перші звернення.