Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про значення єврейського свята Хануки, яке цього року триває з 10 по 18 грудня.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний пост був розміщений на її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

Так, Супрун спробувала переказати історію цього свята.

"В Хануку святкують повторне освячення Єрусалимського храму у 2 столітті до н.е. Це сталося, коли євреї повстали проти греко-сирійських правителів та вигнали їх з Єрусалима. Аби відзначити свою перемогу, євреї мали освятити храм. Згідно з традиціями, для цього потрібне було ритуальне масло (ритуальна олія — ред.). Запасів масла, які знайшли, мало б вистачити лише на один день. Натомість цього одноденного запасу вистачило на вісім днів. Це вважається дивом у єврейській вірі", — йде мова у пості.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Варто зазначити, що Супрун, яка неодноразово заявляла і демонструвала націоналістичні погляди, спробувала винести уроки з єврейської історії для українців.

"Як і більшість єврейських вчень, це підкреслює одну з найважливіших тем в історії євреїв — об’єднання та боротьбу за сповідування своєї віри та збереження ідентичності, коли потужні ворожі сили прагнуть це відібрати.

<...>

У цьому святі закладена цінна ідея, а саме те, що Ханука — це передусім про виключне вміння об’єднуватися для боротьби за свою ідентичність та у прагненні її збереження та відновлення. Це також гарне нагадування й про те, як важливо проносити віру у свою перемогу крізь століття до сучасних поколінь та про збереження тяглості важливих подій в історії.

Тож пам’ятаймо про об’єднання та підтримку, аби в новий рік зайти з новими планами і розумінням, що ми не одні. Це саме та ідея, яка потрібна, аби залишатися спроможними протистояти будь-яким негараздам та темним силам. Особливо в такі непрості для кожного часи", — підсумувала ексочільниця МОЗ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Супрун навчила українців обробляти рани: як не занести інфекцію

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун порадила українцям, як святкувати Новий Рік 2021: "Вірус зникне"

Знай.ua писав, Супрун розкрила симптоми і способи лікування гастриту: "Порції алкоголю"