Прем'єр-міністр Свазіленду Амброз Дламіні став першим світовим лідером, який помер від Covid-19, через два тижні після того, як його терміново доставили в лікарню в Південній Африці. Про це повідомляє Dailymail.

52-річний Амброз Дламіні отримав позитивний результат тесту на коронавірус в середині листопада, але, як повідомлялося, відчував себе добре. Хвороба протікала безсимптомно.

Але його стан погіршився, і він був доставлений з крихітної країни, що не має виходу до моря, в лікарню в сусідній Південній Африці.

"Їх Величності наказали мені проінформувати країну про сумну і передчасну смерть його Превосходительства прем'єр-міністра Амброза Мандвуло Дламіні",-сказав заступник прем'єр-міністра Темба Масуку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Прем'єр-міністр помер сьогодні вдень, коли перебував на лікуванні в лікарні в Південній Африці", - додав він.

Дламіні народився в Мбекельвені в 1968 році і був правнуком принца Малунге, дядечка королю Собхузи II, який правив найдовше в країні.

Одружений батько трьох дітей навчався в Хемптонському університеті у Вірджинії в США, перш ніж пропрацював у банківській сфері більше 18 років.

Він був керуючим директором Eswatini Nedbank Limited, перш ніж був призначений прем'єр-міністром у листопаді 2018 року.

У нього не було досвіду роботи в уряді, і він був наймолодшим прем'єр-міністром в історії країни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "карантин вихідного дня": що це таке і головні заборони

Як повідомляв портал "Знай.uа", українські бізнесмени розкрили свої "господарства" для Кабміну

Також, "Знай.uа" писав, що Сергій Корнак "розгромив" Володимира Зеленського і розкрив хитрий план.