Карантин в Україні триває, вже були обмеження так звані карантини "вихідного дня", і уряд продовжує попереджати про те, що буде повний локдаун після новорічних свят.

Читайте Знай в Google News!

Заборони змусили українців нудьгувати вдома, після "карантину вихідного дня" почалася невелика "відлига" і пішла лібералізація походів до закладів громадського харчування, саме тому напередодні Нового року багато хто з українців вирішили побалувати себе прогулянкою до ресторану або кафе.

Кафе, фото з відкритих джерел
Кафе, фото з відкритих джерел

Але буває і таке, що їжу відвідувачам приносять не найкращої якості, що може обіцяти свята з ліками або того гірше в лікарні. Про це стало відомо завдяки повідомленню Держспоживслужби України в мережі Facebook.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Що робити у випадку отруєння в кафе або ресторані? Спочатку - зберігайте чек! Якщо чека немає, - зробіть письмовий запит на отримання відеозапису з камер відеоспостереження закладу. Подумайте над тим, хто був свідком відвідування Вами конкретного закладу. Висновок лікаря про факт отруєння і опис того, що могло привести до такого стану, лікарський рецепт. Рахунки медичних установ та аптек.

Куди скаржитися? Почніть з адміністрації закладу. Ресторани і кафе, які піклуються про свою репутацію врегулюють всі питання. Також, ви можете відправити офіційний лист до дирекції або власника закладу. І найголовніше - зверніться з офіційною скаргою до територіального підрозділу Держспоживслужби за місцем вашого проживання або до Головного управління Держспоживслужби вашої області.

Наші фахівці по всій території України стоять на сторожі прав споживачів і завжди готові допомогти вам у їх захисті. Контакти територіальних органів Держспоживслужби ви можете переглянути за посиланням: https://goo.su/23Az Електронне звернення громадян: https://goo.su/3Gos Бережіть себе і знайте свої права! З турботою, ваша #Держпродспоживслужба.", - пишуть автори публікації.

Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook

Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Тернополі помічниця ветеринара взяла гроші за кота і викинула нещасного на вулицю: "Безсовісна!".

Як повідомляв Знай.uа, у Львові невидимий вбивця відправив дитину до реанімації: медики роблять все можливе.

Знай.uа писав, загадкова хвороба вразила понад 200 осіб, під особливою загрозою діти.