Відомий український лікар-педіатр і відеоблогер Євген Комаровський підняв тему звітів про перенесений коронавірус. Про це він розповів на своєму YouTube-канал.

Комаровський обурився новою тенденцією серед блогерів, публічних людей без профільної освіти після одужання від коронавірусу давати свої рекомендації про лікування. І навіть радити ліки.

"Заходиш в інтернет-практично можна енциклопедію писати про способи лікування від блогерів. Причому коли я дивлюся, коли в студії сидить хороший лікар, який говорить про те, що антибіотики не потрібні, але тут же є досвідчені політики, які перехворіли і при цьому жерли 2 антибіотика, а третій їм кололи в дупу і вони переконані, що вони одужали тільки завдяки цим таблеткам і цим уколам. Ми доходимо до ситуації, коли політики дискутують з медиками про те, як все-таки правильно лікувати", - говорить Комаровський.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube
Євген Комаровський, скріншот: YouTube

Лікар вважає, що в Україні коронавірус – абсолютно політична проблема.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У нас коментарі про коронавірус дають політики, поради-політики, рішення приймають політики, дебільні карантини нереалізуються політики влаштовують. Не знають на що в першу чергу витратити гроші-політики. І вони вважають себе розумнішими лікарів епідеміологів, всіх академій наук, всіх професорів", - говорить доктор.

Комаровський звернувся з проханням до тих, хто одужав і попросив, якщо "ви не професійний медик і не знаєте, що таке сучасна медична наука, що таке доказова медицина, будь ласка, не давайте публічних порад".

Нагадаємо, Комаровський відповів на головні питання про covid-19 в Україні, помилкові тести і цінний кисень.

Як повідомляв Знай.uа, Комаровський розповів про несподівану небезпеку для малюків, що загрожує серйозними травмами.

Також Знай.uа писав, що Комаровський пояснив, як covid-19 переносять дорослі і діти.