Колишня в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун поділилася, як самолікування іноді може нашкодити і суперечити здоровому глузду.

"Якось моя хороша знайома захворіла на кон’юнктивіт. Це дуже неприємний стан. При кон’юнктивіті запалюється слизова оболонка повік та очного яблука. Уражене око стає рожевого або червоного кольору, течуть сльози, можуть бути гнійні виділення, очі постійно сверблять чи навіть печуть. Симптоми бувають різні, в залежності від причини. До того ж цей жахливий стан триває доволі довго. І ось моя знайома, змучившися з кон’юнктивітом, звернулася до мене з незвичним проханням. Вона попросила потримати перед її очима дулі. Так-так, ті самі, які скручуються за допомогою кулака та великого пальця. "Ти – лікар! Це точно допоможе!", - сказала вона. І я зробила це. Покрутила дулі прямо перед її очима.

Є й інша історія. Був період, коли у мого чоловіка Марка дуже боліла спина. Він пробував різні способи боротьби з болем, доки одного дня я не побачила, що його спина вкрита гематомами. Вони були червоні, фіолетові та зелені й під ними майже не було помітно "живого" місця. Сказати, що я налякалася – це нічого не сказати.

Перше, що я запитала, чи його не побили та чому він нічого не розповідає?! На що Марко відповів, що був у "лікаря", який проводив "лікувальний сеанс". А ці "невеличкі синці" – просто побічний ефект. Коли я спитала, в якій лікарні проводять ці сеанси, виявилося, що це приватний кабінет, де практикують "китайську традиційну медицину", - написала Супрун у Facebook.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадавши, у 2021 році лікарні можуть залишитися без фінансування.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун розповіла, які ліки слід викинути.

Також портал Знай.uа писав, що Супрун застерегла від небезпеки новорічних свят.