У п'ятницю, 18 грудня, на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України з'явилася Нова петиція.

Її автором виступив Ісаєв Микола Всисович, який вимагає встановлення пенсій, а також інших видів соціальних виплат і допомоги на рівні не нижче прожиткового мінімуму, який встановлений законом, відповідно до статті 46 Конституції України.

Нею встановлено, що пенсії та інші види соцвиплат, які є основним джерелом існування, зобов'язані забезпечувати рівень життя, який не нижче прожиткового мінімуму, встановленого законом. А стаття 8 Конституції України передбачає визнання і дію принципу верховенства права, а Конституція України — має вищу юридичну силу, тому закони та інші нормативно-правові акти приймаються на її основі і повинні відповідати їй.

"У зв'язку з вищенаведеним, прошу Президента України, який відповідно до статті 102 Конституції України, є главою держави і Гарантом дотримання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина: негайно забезпечити пенсії, інші види соціальних виплат і допомоги на рівні не нижче прожиткового мінімуму, встановленого законом, відповідно до статті 46 Конституції України", — йдеться в тексті петиції.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Зеленська відзначила головне досягнення України цього року: "Стала повноправною"

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський назвав головну надію України: "Розумні, талановиті, сміливі"

Знай.ua писав, Олена Зеленська обговорює з послами музеї, поки помирає 6-місячна дівчинка: "Врятуйте життя дитині"