В одній із серій популярного історичного турецького серіалу “Величне Століття” глядачі помітили одну цікаву деталь. Коли Хюррем готували до Хальвету-ночі з Султаном Сулейманом, її чомусь одягли в червону сукню, а не в традиційну білу.

Коли Хюррем отримала фіолетову хустку, вона стала готуватися до ночі з Султаном, і виглядав просто розкішно в білому вбранні. Але перший хальвет Хюррем зірвався-обманом і інтригами, її місце зайняла суперниця, Махідевран. Однак після цього Сулейман став чекати зустрічі з Хюррем ще більше. У білій сукні він її ще не бачив, тоді чому її нарядили в червоне?

Білий колір символізує чистоту і невинність, тому зараз більшість наречених виходять заміж в білому. А ось в середні століття в Європі цей колір вважався траурним, тому жодній аристократці не спало б на думку виходити заміж в білій сукні.

Червоний же колір символізує пристрасть, сексуальність, життєву енергію, агресію і тріумф.

Логічно, що саме в червоному Хюррем-таки здобула перемогу-і потрапила в покої.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кумедна деталь: у Китаї червоний колір вважається найкрасивішим і щасливим, оберігає. Саме в червоному чоловік і жінка укладають шлюб.

Так що з точки зору значення кольору, і біле, і червоне плаття Хюррем прекрасно розкривають героїню.

Нагадавши, зірка" чудового століття " Мер'єм Узерлі повернулася до ролі Хюррем, фанати застигли в очікуванні.

Як повідомляв Знай. ua, відчайдушний вчинок Хюррем вразив султана Сулеймана до глибин душі, любов була занадто сильною.

Також Знай. ua писав, що Турецька Роксолана, як Хюррем захопила султана Сулеймана і його рідню в полон.