Українські рятувальники попереджають громадян про те, що починаючи з 29-го і закінчуючи 30-м грудня в Україні буде велика небезпека потрапити в шторм. За словами синоптиків, пориви вітру в цей період будуть вкрай різкими і швидкими. Також водіям радять бути вкрай уважними на дорогах.

Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби ДСНС у мережі Facebook.

Публікація ДСНС, скріншот: Facebook
Публікація ДСНС, скріншот: Facebook

"Увага! За даними #Укргідрометцентру, до кінця доби 29 грудня, вночі, 30 грудня, в Україні збережуться пориви вітру 15-20 м/с, в #Карпатах 25-30 м/с і тумани, видимість 200-500 м (рівень небезпеки, жовтий). На #Київщині та в #столиці до кінця доби 29 грудня, вночі та вранці, 30 грудня, триматимуться пориви вітру 15-18 м/с та тумани, видимість 200-500 м (рівень небезпеки, жовтий). Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг.", - повідомляють українські рятувальники.

Також варто нагадати нашим читачам, що погода в Україні в останні три дні старого року залишиться теплою, а новорічна ніч буде ще й дощовою. Про це 29 грудня написала на своїй сторінці в мережі Facebook синоптик Наталка Діденко.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Штормове попередження, фото: fanpage.it
Штормове попередження, фото: fanpage.it

"Розуміючи, який би прогноз я зараз не писала, все одно головним буде питання - а що ж там на Новий Рік? Тому, з повагою до 30-го грудня, все ж кілька слів про новорічну ніч 1 січня", - обґрунтувала синоптик позачерговий прогноз погоди.

За даними Наталки Діденко, в перші ніч і день 2021-го року в Україну прийде циклон з південного заходу Європи. Тому, незважаючи на високу температуру повітря, у нас піде переважно дощ, лише в західних областях вночі місцями є ймовірність мокрого снігу. Опади не дійдуть хіба що до Сходу України, Запоріжжя та Дніпропетровщини.

"Доведеться народу не сніжками весело битися, а парасолями грайливо розмахувати і стрибати по калюжах", - попереджає Наталка Діденко.

Раніше повідомляли, рятувальники попередили про небезпеку перед Новим роком, термінова заява ДСНС: "Щоб уникнути трагедії".

Як повідомляв Знай.uа, потужний шторм поглинув Карпати, гори сковує лід: "Небезпечно для життя".

Знай.uа писав, підступна стихія занурює Карпати в темряву, рятувальники б'ють на сполох: "Далі тільки гірше".