Уляна Супрун розповіла, як не втратити здоровий глузд під час святкування Нового року.

Колишня виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун продовжує активно розвиватися у сфері медичного блогінгу. Цього разу лікарка на своїй сторінці у Facebook дала "новорічні" поради, які допоможуть гарно провести свята та потерпати від негативних наслідків для здоров’я.

В першу чергу Супрун звернула увагу на святковий стіл та застерегла від переїдання. Лікарка радить зробити святкові блюда більш корисними: додавати більше овочів, запікати їх замість того, щоб відварювати, класти до салатів не ковбасу, а відварне філе, а замість консервованих овочів до салатів додавати свіжі.

Супрун рекомендує не перевантажувати шлунок, їсти менше. За її словами, ніякі таблетки не врятують від наслідків переїдання, тому не варто покладатися на їхню силу.

Також Супрун розвінчала міф про те, що активоване вугілля може врятувати від сп’яніння та похмілля. За її словами, є більш дієві способи, як можна зменшити шкоду від вживання алкоголю.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Краще не доводити себе до похмілля, адже алкоголь збільшує ризик багатьох захворювань, травматизації та агресії. Але якщо це сталося, то каша чи овочевий бульйон допоможуть відновити електролітний баланс та запаси глікогену в печінці. Щодо огіркового розсолу, то справді в ньому є й іони, але більш дієвим буде з’їсти салат з помідорів та огірків і шматок сиру. “Похмелятися” алкоголем не треба в жодному разі."

Не обійшла увагою Супрун і головний фрукт новорічного застілля - мандаринки. Вона застерегла від надмірного їх вживання, адже мандарини солодкі і якщо їх з'їсти багато за раз, то це сприятиме швидкому підвищенню рівню глюкози в крові. Тому краще не зловживати та розтягнути задоволення, радить лікарка.

І головна порада від Супрун - пам'ятати, що коронавірус на свята не відпочиває.

"Ваша безпека та безпека ваших близьких має стати пріоритетом у плануванні зустрічі нового року. Ці рекомендації можуть здаватися надто очевидними, а для когось — нереальними до виконання. Але передусім пам’ятайте, що від їхнього дотримання залежить ваше здоров’я та здоров’я ваших близьких", - зазначила Супрун.

Нагадаємо, Супрун дала поради, як не осоромитися з новорічним подарунком

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун викрила міф про методи лікування застуди

Також Знай.ua писав, Супрун розвінчала "печерний" спосіб лікування застуди та грипу