Колишня глава МОЗ Уляна Супрун, яка продовжує активно розвиватися в сфері медичного блогінгу, цього разу на своїй сторінці в Facebook розповіла про поширені методи "вигнання" хвороби з тіла в разі застуди або грипу і про те, що всі вони є міфом.

Вона нагадала українцям про те, як вони вдаються до пропарювання ніг, закутавшись в ковдру, вживаючи гарячий чай з медом або малиною. Також серед "обов'язкових" методів потрібно закрыть всі вікна, щільно укутатися ковдрою і пропотіти.
"Піт переважно складається з води, значно меншу частку складають електроліти (в основному Натрій хлорид) і деякі органічні сполуки. Основна функція потіння-охолодити організм і регулювати температуру тіла, але ніяк через шкіру не можуть вийти токсини (це робота печінки і нирок) або тим більше збудники респіраторних інфекцій. Так що все, чого можна досягти, спеціально викликаючи потіння, - це охолодити тіло і змусити організм втрачати воду", — заявила вона в публікації.
І згодом виділила, що однією з важливих речей при хворобі є уникнення зневоднення. Тому головною рекомендацією виступає пиття великої кількості рідини і уникнення кави і алкоголю, що сприяють зневодненню. Тому опція "пропотіти" надає протилежний ефект. "Наукових доказів, що штучний підйом температури, а відповідно і потовиділення якось заважають вірусам розмножуватися, не існує. Хіба що в деяких дослідах на мишах. "Пропотіти" в разі хвороби намагаються не тільки за допомогою чаю і щільного укутування в ковдру. Є ще варіанти йти в лазню або сауну, посилено тренуватися або намазати стопи спиртом і бахнути горілки з перцем всі ці способи є особливо небезпечними, якщо температура тіла вже і така висока", — додала Супрун.

Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)
Фото зі сторінки Уляни Супрун (Facebook)

Це призведе до перегрівання, сильного зневоднення або травми. І Уляна Супрун все ж виділила головні рекомендації при лікуванні. Серед них необхідність залишатися вдома і відпочивати, подбати про достатню кількість сну, приймати жарознижуючі препарати при температурі 38,5 і вище (парацетамол або ібупрофен), пити багато рідини, корисно харчуватися, і провітрювати і зволожувати приміщення.
"Що не треба робити, якщо захворіли? Пити противірусні засоби, імуномодулятори, інтерферони та інші препарати з недоведеною ефективністю, закидатися антибіотиками "про всяк випадок", закривати всі вікна і двері, не провітрювати приміщення, робити з кімнати "бункер" без доступу кисню, обкладати цибулею кімнату або начисто прибирати хлоркою, намагатися "випотіти" хворобу будь — яким способом", - розповіла Супрун. І в кінці зазначила, що іноді в разі хвороби слід просто відпочивати і дати імунній системі виконувати свою функцію, ніж намагатися щось робити, щоб швидше одужати.

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун "підсипала" здорового глузду і рознесла в Україну: "Мочи манту"

Знай.ua писав, Супрун порадила українцям, як святкувати Новий Рік 2021: "Вірус зникне"

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще