У в'язниці на 80-му році життя помер Семюель Літтл - один з найбільш відомих серійних вбивць США.

ФБР визнала Літтла "найсмертоноснішим" вбивцею - на його рахунку найбільша кількість жертв в історії США. Літтл пішов з життя в одній із тюрем в штаті Каліфорнія. Про це повідомляє Associated Press.

Злочинцеві протягом 35 років вдавалося залишатися на волі, оскільки його жертвами ставали жінки з малозабезпечених, маргінальних або таких, що піддавалися дискримінації, верств населення.

Сам Літтл був переконаний в тому, що його ніколи не спіймають, бо до його жертв "нікому не було діла". Переважна більшість убитих ним жінок були чорношкірими й жили на межі бідності. Жертвами маніяка часто ставали повії або жінки з наркотичною залежністю. Найчастіше розслідування за фактом зникнення цих жінок велися недостатньо ретельно. Більш того, загибель деяких з убитих списували на передозування наркотиками або нещасний випадок.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Літтла арештували у 2012 році у штаті Кентуккі - за справою про зберігання наркотиків, але згодом його перевезли до Каліфорнії, де поліція взяла в нього зразки ДНК.

Результати аналізу показали його причетність до трьох нерозкритих вбивств у Лос-Анджелесі в період між 1987 і 1989 роками.

Літтл не визнав провину, але був засуджений до трьох довічних ув'язнень без можливості вийти на свободу достроково.

В листопаді 2018 року Літтл несподівано зізнався у скоєнні 90 вбивств на території 14 штатів. Також він намалював портрети своїх жертв.

Наприкінці 2019 року Літтл дав свідчення ще щодо трьох вбивств, що збільшило загальну кількість його жертв до 93.

Федеральне бюро розслідувань підтвердило причетність Літтла до убивств понад 50 жінок, решту названих ним епізодів перевіряють.

Нагадаємо, ексбоксер Семюель Літтл зізнався в 93 вбивствах

Як повідомляв портал Знай.ua, світ поставила на вуха історія американського Чикатило

Також Знай.ua писав, путана допомогла затримати серійного вбивцю