Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі телеканалу" Україна 24 " розповів про подорожчання послуг у січні і те, що робити тим, кому складно буде платити за них.

"Середня платіжка домогосподарства зросте орієнтовно на 80-100 гривень. Це якщо ми говоримо про оплату перших 100 кіловат електроенергії. Тобто для одержувачів субсидії. Я нагадаю на сьогоднішній день субсидію у нас отримують 3,1 млн домогосподарств, для них просто збільшиться розмір субсидії, яку вони отримують. Для тих домогосподарств, які не отримували субсидію, якщо їм складно платити за газ і електрику виходячи з їх доходів, вони можуть звернутися за оформленням субсидії", - стверджує він.

Музиченко заявив, що в грудні було прийнято два рішення зокрема про спрощення отримання субсидій окремих категорій населення. Він зазначив, що очікується, що кількість одержувачів субсидій збільшиться.

"основні правила оформлення субсидій залишаються такими, як і були. Це готівкові або грошові виплати безпосередньо домогосподарству за рахунок підтримки від держави домогосподарства матимуть можливість оплатити житлово-комунальні послуги", - говорить він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, українцям змінили правила оплати податків, повна інструкція щодо нововведень з 1 січня.

Як повідомляв Знай.uа, у Мінсоцполітики розповіли, як вплинули на життя українців у 2020, комп'ютери для громад та районування.

Також Знай.uа писав, що підвищення зарплат і пенсій: кому з українців у 2020 стало краще жити.