Для українців з'явилися цікаві новини. Так, стало відомо, що в державі починаючи з п'ятниці, 1 січня, стартувала щорічна кампанія декларування доходів громадян. Цей процес триватиме до середи, 31 березня.

Про це йдеться на офіційному сайті Національного агентства з попередження корупції (НАЗК).

В агентстві зазначили, що через набрання чинності законом, який частково відновлює повноваження НАЗК, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані знову можна подати в електронному вигляді у відповідному реєстрі декларацій.

В Україні стартувала кампанія декларування, скриншот: YouTube
В Україні стартувала кампанія декларування, скриншот: YouTube

Також найближчим часом передбачається, що фахівці НАЗК намагатимуться значно спростити процес декларування доходів. Серед громадян, які відзвітують про свої доходи будуть і державні чиновники.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Варто зазначити, що дана категорія людей і їх гроші привертають особливу увагу простих українців - в мережі і на телебаченні часто публікують інформацію про те, що з матеріальних благ приховують чиновники і не вносять до декларації.

При цьому 31 грудня НАЗК повідомило, що відновило роботу єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (реєстр декларацій). У НАЗК звернули увагу суб'єктів декларування, що перенесення деяких даних з кабінетів користувачів ще триває.

"Якщо ви, наприклад, не змогли знайти в кабінеті історію листування з представником НАЗК – будь ласка, не хвилюйтеся. Ці дані буде відновлено найближчим часом", - додали у відомстві.

Раніше повідомляли, фінплан "Укрзалізниці" спрямовано на оновлення рухомого складу, це позитивна тенденція - нардеп.

Як повідомляв Знай.uа, у Раді відбулося "вибухове" затвердження нових міністрів - присяга пройшла під крики "Ганьба!".

Знай.uа писав, Разумков "притиснув" голову Комітету: парламент накрив шквал критики - е-декларації та вакцинація "на гальмах".