Варто нагадати нашим читачам, що в Україні з серпня 2020 року почав роботу ринок газу для населення. Тепер українці можуть вільно обирати собі постачальника газа, з вигідними для себе умовами. Допомогти заощадити на рахунках за газ можуть держкомпанії, зокрема газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

Про це стало відомо завдяки заяві українського президента, яку він озвучив під час робочої поїздки до однієї з областей держави.

"Державні компанії для того і потрібні, щоб працювати в інтересах суспільства, створювати вигідні можливості для звичайних людей. "Нафтогаз" чітко показав українцям, як компанія забезпечить газ дешевше", - зазначив Зеленський.

Нафтогаз, Фокус
Нафтогаз, Фокус

Володимир Зеленський повідомив, що вже обговорив з Головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєв питання цін для населення.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Незважаючи на те що країна перейшла на ринок газу і ринок диктує ціни, все-таки у "Нафтогазу" сьогодні найдешевші ціни з усіх постачальників", - розповів глава держави.

Владимр Зеленський, фото: Офіс президента України
Владимр Зеленський, фото: Офіс президента України

На сьогодні в Україні постачання газу для домогосподарств здійснюють понад 50 компаній. Залежно від постачальника і регіону, ціни на газ відрізняються. Наприклад, ціна на газ на січень 2021 від ДК "Нафтогаз України" становить 7,22 грн/куб.м з ПДВ, тоді як ціна обласних газзбутів в середньому дорівнює 9,9 грн/куб. м з ПДВ.

Приватні постачальники в різних регіонах України іноді встановлюють ціну на газ для населення на 30-40% вище, ніж ДК "Нафтогаз України".

"Ми навіть знайшли одну компанію, яка пропонує на 50% більшу ціну, ніж у "Нафтогаза", - зазначив глава держави.

"Компанія "Нафтогаз" пропонуватиме найнижчі ціни на ринку. І боротиметься за зменшення ціни, незважаючи на ринок. У нас COVID-19, і людям потрібно допомагати", - додав він.

Володимир Зеленський також закликав представників влади на місцях роз'яснювати людям, як можна заощадити на платіжках за газ, зокрема обираючи державного постачальника, а також користуючись послугами державного Ощадбанку для зміни постачальника газу та проведення розрахунків.

Раніше повідомляли, жити по-новому: головні зміни в Україні в 2021, включаючи зарплати, тарифи і карантин.

Як повідомляв Знай.uа, львів'яни скаржаться на космічні ціни на газ, страшно заглядати в платіжки: "Багато хочете".

Знай.uа писав, з Нового року в Україні зростуть ціни на продукти, комуналку і транспорт: настільки подорожчає життя.